04-03-11

Onderzoek clubgolfers, vrije golfers

Hidde Verschuur, onderzoeker bij de NVG, schreef de scriptie 'Medespelers en tegenstanders - Een kwalitatief onderzoek naar de betekenissen die golfers geven aan hun betrokkenheid bij de golfsport en golfclub'. Op Surveygizmo.com is het onderzoek te vinden. (Je kan het lezen in ruil voor een tweet.) Een samenvatting wat je kan verwachten:

'Dit onderzoek gaat in op verschillen en overeenkomsten in de betekenissen die vrije golfers/D-leden en golfclubleden van middelbare leeftijd geven aan een actieve betrokkenheid bij de golfsport en golfvereniging. De golfsport is de afgelopen jaren voornamelijk gegroeid met golfers die relatief weinig golfen: vrije golfers en D-leden. In deze rapportage wordt een antwoord gegeven op de vraag hoe het komt dat deze mensen nauwelijks de gang naar de golfbaan maken. Het betreft een kwalitatief onderzoek waarin negen greenfeespelers en negen golfclubleden van middelbare leeftijd zijn geïnterviewd die op uiteenlopende golfbanen in Nederland hebben gespeeld.'

1 opmerking:

Anoniem zei

Als je een vrije golfer bent ga je geen veertig tot honderd euro betalen voor een rondje van 18 holes.De contributiegeld en bijdrage voor een golfclub is uit de tijd toen golf nog voor rijke mensen was.Zodra deze bedragen naar beneden gaan zal het aantal golfers beduidend stijgen op de baan.